Példamutató munkáért adták át a megye elismerését2022. november 25. (péntek) 12:05A kimagasló tudományos munkát és a szociális területen dolgozók legjobbjait ismerték el a megyei közgyűlés novemberi ülésén.

Elismeréseket adott át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének csütörtöki ülésén, a Megyeháza dísztermében Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke és Szabó Gergely a megyei közgyűlés alelnöke.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Vay Ábrahám Tudományos Díja azoknak a megyében élő és alkotó, vagy munkásságukkal a megyéhez kötődő tudósoknak, kutatóknak, elméleti és gyakorlati szakembereknek, valamint közösségeknek adományozható, akik vagy amelyek a természet-, a társadalom-, a bölcsészet-, az alkalmazott-, a műszaki- és más tudományterületen kimagasló eredményt értek el.

Az elismerést idén Jálics Károly egyetemi tanár kapta, akinek pályafutása 1965-ben kezdődött a Miskolci Egyetemen gyakornokként. 2016-tól címzetes egyetemi docensként végzi oktatói pályáját, amely sikeres pálya mögött nagyon sok tanulás és külföldi tapasztalat áll. Életpályáját sokszínű tudományos és közéleti tevékenység jellemezte és jellemzi. Több szervezetben volt elnökségi tag, számos előadást tartott és szakcikket készített. Szakértői tevékenysége alatt mintegy 3500 szakértői véleményt és tanúsítványt állított ki. Élete során számos kitüntetésben részesült. Mintegy 3 ezer hallgatót oktatott, akik közül rektor, rektorhelyettes, dékán, nagyvállalati vezető vagy cégtulajdonos egyaránt kikerült.

2406_1_680.jpg

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális Munkáért Díja kitüntetés a megyében vagy a megye érdekében a szociális ágazatban dolgozó azon személyek és közösségek részére adományozható, akik sokat tettek a megye szociális ellátása területén, elhivatott, áldozatkész és színvonalas munkájukkal segítették a rászorulókat, kimagasló munkát végeztek, illetve kiemelkedő eredményeket értek el az egyéni gondoskodás, az intézményi ellátás és a szociális igazgatás területén.

2406_2_680.jpg

Az idei díjazottak:

Bartók Tiborné, aki 1998-tól dolgozik az Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézménynél és jogelőd szervezeteinél Putnokon, több éve szociális és mentálhigiénés csoportvezető.

Bárdos Tamás 2015-ben kezdte munkaviszonyát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dr. Csiba László Integrált Szociális Intézmény Edelényi Otthonában, mentálhigiénés munkatársként.

Csejoszki Szabolcs szerencsi görögkatolikus parókus, egyházmegyei karitász-igazgató, aki a Miskolci Egyházmegyei karitász szervezetének és infrastruktúrájának bővítése mellett szívügyének tekinti a bajba jutottak ellátását, a háború elől Ukrajnából menekülőket és a Kárpátalján szükséget szenvedőket is segíti.

Hornyákné Pecsenye Andrea 15 éve az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Boldogkőváraljai Otthonának dolgozója, 2020-tól a szervezeti egység vezető ápolója.

Kovács Miklós 1993 óta dolgozik a Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézményben, Borsodivánkán, eleinte kazánfűtőként, majd asztalos feladatokat is ellátva erősíti a műszaki csoportot.

Prókainé Gyüre Katalin 2004-től dolgozik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ Nagybarcai Különleges Gyermekotthonának anya-gyermekotthon részlegén, gyermekfelügyelő munkakörben.

Sebe Attiláné 2004 óta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Dr. Csiba László Integrált Szociális Intézmény Sajószentpéteri Otthonának terápiás munkatársa. Többek között földrajz szakos tanári, gyógypedagógiai asszisztens és szociális szakgondozó képesítéssel is rendelkezik.

Szabó Árpádné 1985 óta dolgozik a Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény Hejőbábai Otthonában, egészségügyi végzettségének megfelelően az alapellátási és szakápolási feladatokat végzi magas színvonalon.

Visegrádi Dóra tanító és gyógypedagógus diplomával rendelkezik, valamint drámapedagógia végzettséget is szerzett. 2015-től Girincsen a lakásotthonban kezdett tevékenykedni, mint fejlesztő pedagógus. Munkásságának kiemelkedő állomása a Dobozszínház amatőr színtársulat, amelynek tagjai a lakásotthonban élő gyermekek és dolgozók.

Vissza